Заступники Коломойського підозрюються у підтримці злочинців – СБУ

Читать на русском

Заступники голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Геннадій Корбан і Святослав Олійник проходять у справі про вбивство співробітника СБУ у Волновасі.

Про це на брифінгу в понеділок, 23 березня, заявив глава СБУ Валентин Наливайченко, передає «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

Наливайченко розповів, що співробітник СБУ Дмитро Манзік був убитий пострілом в голову під час операції по затриманню вантажівок з контрабандою у Волновасі. Ім'я вбивці – Денис Гордєєв. Троє підозрюваних у співучасті у вбивстві було затримано відразу після цього і зараз перебувають під вартою в Волновасі. На вихідних було затримано ще 6 чоловік.

За словами голови СБУ, затримані також підозрюються у викраденні людей і застосуванні тортур. Як повідомив Наливайченко, генеральний прокурор Віктор Шокін вирішив об'єднати всі інциденти, пов'язані з цим угрупованням, у тому числі вбивство співробітника СБУ, в одне кримінальне провадження.

«Ми розуміємо, що і злочинне угруповання, яке діяло в Донецькій і Дніпропетровській областях, і бандити, які застосовували зброю проти правоохоронців, і бандити, які викрадали людей – це одне організоване злочинне угруповання, одна банда, яка отримує підтримку – а ми обґрунтовано підозрюємо, що і фінансування – високих посадових осіб Дніпропетровської обласної держадміністрації. Двоє з них нами допитані», – повідомив Наливайченко.

Пізніше на пряме запитання він підтвердив, що мова йде про заступників губернатора області Геннадія Корбана та Святослава Олійника. Також він додав, що перевіряється причетність до організованої злочинної групи народного депутата України Андрія Денисенка, який заступився за затриманих при вбивстві офіцера СБУ.

«Посадові особи, особливо в Дніпропетровській обласній державній адміністрації зараз загрожують нашим слідчим через застосування незаконних збройних формувань, зокрема «Січ» – підприємства, яке нібито є охоронною структурою. Зараз нам загрожують застосуванням цих озброєних людей, щоб зупинити слідство і затримання вбивці», – заявив Наливайченко.

Напередодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що офіцер СБУ був убитий при затриманні трьох фур контрабанди, які бандити намагалися переправити на територію самопроголошеної «ДНР». За його словами, бандити прикривалися посвідченнями «Правого сектора» і однієї з дніпропетровських охоронних фірм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: