Екс-нардепа Шепелева спіймали в РФ і передадуть Генпрокуратурі України

Читать на русском

Одинцовський міський суд Москви прийняв рішення про екстрадицію в Україну колишнього народного депутата від «Партії Регіонів» Олександра Шепелева.

Офіційне підтвердження від російських правоохоронців про затримання Шепелева Інтерпол отримав минулого тижня, а вже 21 березня на судовому засіданні було вирішено передати його Україні, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Матеріали передані до Генеральної прокуратури України для підготовки необхідних документів щодо екстрадиції О. Шепелева», – повідомляють в українському бюро Інтерполу. В ГПУ в свою чергу кажуть, що документи вже готують.

Нагадаємо, влітку 2014 року Шепелев був оголошений у міжнародний розшук за підозрою в замовному вбивстві. 6 червня він утік із лікарні швидкої допомоги, куди його доправили під час перебування в Київському СІЗО.

Додамо, що це вже не перша екстрадиція Шепелева в Україну. Рік тому, 26 березня, його видали українській стороні правоохоронці Угорщини. Окрім убивств, йому інкримінують також крадіжку коштів «Родовід Банку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: