Княжицький назвав справу про зґвалтування сфальсифікованою (оновлено)

Читать на русском

Депутата, керівника комітету з питань культури і духовності Миколу Княжицького оголосили в розшук по лінії Інтерполу.

Відповідна інформація з’явилася на сайті поліцейського відомства, пише «Слово і Діло» з псиланням на «Українську правду».

Як зазначається на сайті, розшукується Княжицький на запит Камбоджі за зґвалтування.

В свою чергу, Микола Княжицький заявляє, що справу проти нього у Камбоджі сфальсифікували і має намір це довести. «Справа з'явилась одразу після того, як до Росії з візитом приїжджав глава МЗС Камбоджі», – заявив Княжицький.

Княжицький зазначив, що не має наміру захищатись, але планує довести, що справа сфальшована. «У Інтерполу є спеціальна процедура і я зможу надати всі матеріали спростування в Україні», – додав Княжицький.

Він також додав, що у день, коли згідно зі звинуваченням проти нього, сталося зґвалтування неповнолітньої особи в Камбоджі – 9 вересня 2011 року – він перебував у Києві та вів телепередачу. Княжицький заявляє, що ініціатором звинувачень проти нього є російський бізнесмен Костянтин Кагаловський.

В свою чергу українське бюро Інтерполу не має наміру видавати Камбоджі депутата. Про це заявив заступника керівника робочого апарату Укрбюро Інтерполу – начальника управління міжнародного розшуку та супроводу розслідувань Михайла Бахмутченка. Він зазначив, що Україна не зобов'язана надавати правоохоронним службам Камбоджі або Інтерполу мотивацію свого рішення.

Нагадаємо, раніше Княжицький подав заяву в міліцію щодо погроз та тиску на нього з боку іноземних спецслужб і російських пропагандистів шляхом «надання неправдивих даних до іноземних та міжнародних правоохоронних органів, що були інспіровані російськими спецслужбами тa сфальсифіковані кримінальні переслідування у країнах третього світу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: