Дослідження: українці економлять на ліках, але доходи фармацевтів ростуть

Читать на русском

Загальний обсяг роздрібного продажу так званої «аптечної корзини» у лютому 2015 року в грошовому еквіваленті зріс на 29,3% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Разом з тим, зниження купівельної спроможності українців призвело до зменшення кількості препаратів, які купують в аптеках, на 15%, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Так, за даними компанії «Proxima Research», протягом року обсяги продажів лікарських засобів зросли на 30% в грошовому еквіваленті (до 3,756 млрд грн) і скоротились – в натуральному на 12,4% (до 95,8 млн упаковок). Виробів медичного призначення стали продавати на 19,4% менше (40,5 млн упаковок), хоча виручка від їх реалізації виросла на 27,5% і нині складає 319,7 млн грн.

Співставні з цими цифрами відсотки зростання виручки і падіння кількості продажу демонструють аптечна кометика та дієтичні добавки.

Як свідчить статистика, найбільше купують в аптеках протиінсультні та противірусні препарати, а також знеболювальне.

Нагадаємо, як заявив днями президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк, українцям варто запасатися ліками, оскільки протягом найближчого місяця очікується підвищення цін ще на 20-30%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: