У Красноперекопську та Одесі найгірше повітря в Україні

Читать на русском

В Україні середня концентрація шкідливих речовин у повітрі перевищує гранично допустимі норми, повідомляє «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

Так, у сюжеті стосовно екологічної ситуації в країні, повідомляється, що в Україні близько 6500 сміттєсвалищ, а територія, яку вони займають, більша за територію усіх заповідників. Для порівняння наводиться інформація, що в Німеччині з майже вдвічі більшим населенням – всього 162 сміттєзвалища. Загалом відходів в Україні близько 36 млрд тонн, з них понад 10 млрд тонн – токсичні.

Що ж стосується повітря, то середня концентрація шкідливих речовин у ньому перевищує гранично допустимі норми. За даними дослідження, проведеному у 53 містах, найгірше повітря у Красноперекопську та Одесі, у двадцяти двох інших містах – рівень забруднення високий.

Насамкінець підкреслюється, що за роки незалежності з мапи України зникло щонайменше двадцять тисяч річок, щороку води у поверхневих джерелах забруднюються дедалі більше. А в 2013 році неочищених вод скинули на 129 млн тонн більше, ніж у попередньому.

Крім того, зазначається, що сімнадцять тисяч населених пунктів України досі не мають доступу до якісної питної води.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: