Через Президента Нацгвардія може залишитись голою і босою – Геращенко

Читать на русском

Якщо Президент накладе вето на закон «Про внесення змін до закону України Про Національну гвардію України», то вона може залишитись голою, босою і без озброєння.

Про це повідомив народний депутат фракції «Народний фронт» Антон Геращенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Голос.ua».

Президент України Петро Порошенко наклав вето на закон «Про внесення змін до закону України» Про Національну гвардію України». За словами депутата, така ініціатива Президента не що інше, як амбіції.

«Якщо Президент хоче і далі гратися в подібну «війнушку», то в такому випадку Національна гвардія може виявитися знову голою і босою без належного озброєння. Я не розумію, чим керується Президент, окрім якихось незрозумілих мені амбіцій, накладаючи вето на закон про Національну гвардію в такій редакції», – заявив політик.

Він також додав, що відповідальність за це нестиме верховний головнокомандувач.

«Зараз в тій частині Нацгвардії, в якій почали де-факто переозброєння, можуть здати зброю і наступного разу верховний головнокомандувач, відправляючи бійців у бій без належного озброєння і військової техніки з противником, буде нести за це відповідальність перед народом України», – говорить Геращенко.

Проте нардеп переконаний, що в парламенті буде достатньо голосів, щоб подолати вето Президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: