Наступний етап ескалації конфлікту може початися завтра – СБУ

Читать на русском

У СБУ стверджують, що бойовики у п’ятницю планують розпочати провокації задля відновлення бойових дій і зриву перемир'я.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці у Facebook, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

За словами Лубківського, бойовики готують операцію «Мурашник», яка спрямована на порушення Мінських домовленостей.

«Ряд диверсій готується у Донецьку та Луганську. Події мають одразу підхопити російські і сепаратистські пропагандистські ЗМІ, щоб покласти відповідальність на українську владу. За задумом російських спецслужб, наступним кроком має стати розхитування ситуації у декількох великих українських містах на Сході», – зазначив він.

Як пише Лубківський, СБУ повністю володіє інформацією про ситуацію на тимчасово окупованих територіях. Стратегія бойовиків спрямована на те, щоб відсунути на другий план складну суспільно-політичну і соціально-економічну ситуацію в регіоні, зазначає Лубківський.

Лубківський також зазначив, що особи, наближені до лідера бойовиків ЛНР Плотницького, «є звичайними бандитами, які очолюють тіньові схеми відмивання грошей, рейдерства і мародерства (Шубін – т.зв. міністр юстиції), відповідають за «роботу з валютою, золотом, контролем за транспортними потоками» (Пеннер), займаються промиванням мізків сепаратистсько-російським лайном (Мірошник) та інші».

Радник голови СБУ також додав, що проти усіх перелічених «героїв», які є громадянами України, СБУ порушила кримінальні провадження і діятиме за принципом незворотності покарання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: