Стець похвалився відновленням українського мовлення на Донбасі

Читать на русском

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець запевнив, що на окуповані території Донбасу нарешті повернулись сигнали українського телебачення та радіо.

Зокрема, в Донецьку вже відновлене мовлення «5 каналу», «Еспресо-ТВ» та «Радіо 24», зазначив Стець у ході прес-конференції, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Як зазначив сам міністр, відповідні передавачі Україні подарувала Польща. Крім транслювання сигналу вітчизняних телеканалів, вони також використовуються для того, щоб «глушити» мовлення сепаратистів, пояснив він.

Крім того, Стець повідомив, що Кабінет міністрів вчора прийняв рішення про передачу Мінінформполітики телеканалу «БТБ», що раніше перебував у структурі Національного банку. Його Стець планує перетворити на український пропагандистський канал, орієнтований на закордонну аудиторію «Ukrainian Tomorrow». Мовлення каналу вестиметься українською, російською та англійською мовами, а також включатиме передачі кримськотатарською мовою.

Нагадаємо, про намір перетворити «БТБ» на рупор української пропаганди у світі Стець заявив ще наприкінці лютого. А раніше голова Нацбанку Валерія Гонтарєва неодноразово говорила про намір позбутися цього непрофільного активу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: