До травня Мінсоцполітики розробить законодавство нової пенсійної системи

Читать на русском

Відомство обіцяє до кінця квітня передати в парламент законопроект про формування накопичувальної системи пенсійного забезпечення.

Про це повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко на брифінгу в Києві, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Думаю, що до середини або до кінця квітня цей законопроект вже буде внесено», – зазначив Розенко.

Сама система повинна запрацювати з січня 2016 року, на індивідуальні рахунки громадян передбачається залучити 1 млрд грн, які потім будуть вкладені в цінні папери.

Крім нової накопичувальної системи, міністр обіцяв почати в 2015 році розробку моделі розвитку недержавного пенсійного страхування.

В цілому ж, питання пенсійного забезпечення громадян залишається одним з найболючіших для уряду, в лютому Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду з дефіцитом в 19 млрд грн, які покриваються безпосередньо з державних коштів. Також для стабілізації економічної ситуації в країні та скорочення дефіциту Держбюджету, влада пішла на скорочення на 15% пенсій сумою більше 1423 грн для працюючих пенсіонерів та замороження розміру виплат до грудня поточного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: