Знову за старе: в Кабміні вкотре заговорили про повернення грошей Лазаренка

Читать на русском

Міністерствам юстиції, зовнішніх справ та Державній фіскальній службі у взаємодії з іншими держорганами доручено розробити план дій щодо повернення коштів та майна, вивезених з України колишніми першими особами держави, починаючи Павлом Лазаренком та завершуючи Віктором Януковичем і чиновниками часів його президентства.

Про це йдеться у Плані заходів з виконання Програми діяльності Кабінету міністрів та стратегії «Україна-2020», пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Визначення алгоритму дій української сторони для повернення в Україну у взаємодії з компетентними органами США та інших держав коштів, незаконно виведених колишніми високопоставленими чиновниками (П. І. Лазаренко, В. Ф. Янукович та інші) в результаті злочинної діяльності, та здійснення запропонованих заходів», – йдеться у визначенні напряму діяльності Мін'юсту, МЗС та Державної фіскальної служби.

Також зазначені відомства нестимуть відповідальність за діяльність спецкомісії з питань повернення у власність держави коштів та майна, отриманих у результаті корупційних правопорушень.

Нагадаємо, ще наприкінці травня минулого року голова СБУ Валентин Наливайченко пообіцяв, що Україна поверне в бюджет кошти з арештованих рахунків представників попередньої влади. Поки що ця обіцянка має статус «в процесі».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: