В Україні буде створено нове силове відомство – аналог ФБР

Читать на русском

Парламентський комітет законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді прийняти за основу проект закону про Державний бюро розслідувань.

Відповідний законопроект № 2114 від 12.02.2015 був зареєстрований у парламенті 12 народними депутатами, передає «Слово і Діло».

Головним завданням Державного бюро розслідувань, згідно тексту документа, є запобігання та протидія злочинам як найбільш небезпечним кримінальним правопорушенням. Питання діяльності ДБР в Кабінеті міністрів України представляє директор Державного бюро розслідувань.

При цьому нагляд за дотриманням Бюро законів при проведенні оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування здійснює генеральний прокурор безпосередньо і через уповноважених ним прокурорів.

Прийняття та реалізація законопроекту потребує виділення коштів з Держбюджету. Проте, як наголошується в пояснювальній записці, ці кошти повинні з'явитися в результаті ліквідації окремих органів і скорочення штатів прокуратур згідно прийнятого Закону України «Про прокуратуру» від 14 жовтня 2014 року.

«Головним результатом прийняття закону стане створення організаційно-правових засад запобігання і протидії корупції серед вищих посадових осіб держави, суддів і прокурорів, запобігання корупції під час формування єдиного органу законодавчої влади і недопущення зрощення бізнесу та політики, а також неналежного розслідування злочинів катування і пов’язаних з ними злочинів», – переконані ініціатори даного законопроекту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: