Відсторонений глава Держфінінспекції звинуватив Яценюка в корупції

Читать на русском

Микола Гордієнко, тимчасово відсторонений керівник Державної фінансової інспекції України, переконує, що уряд Арсенія Яценюка очолює корупційні схеми в Україні.

На підтвердження своїх слів Гордієнко оприлюднив у Верховній Раді відповідну заяву, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

Зокрема, за словами чиновника, йдеться про мільярдні порушення в процесі приватизації «Укртелекому». Також, за його даними, нинішній Кабінет міністрів блокує розкриття корупційних схем часів прем'єрства Миколи Азарова.

«Я невідкладно розпочав детальну перевірку фінансової діяльності Януковича-Азарова, в тому числі, для встановлення порушень виконання договірних умов при приватизації «Укртелекому». За їх результатами встановлено факти корупційної діяльності більш ніж на 1,5 мільярди гривень тільки за останні дні правління Януковича. Також доведено факт невиконання на суму 220 млн грн договірних зобов'язань по договору купівлі-продажу «Укртелекому», що є підставою для негайного скасування договору та повернення державі цього стратегічного підприємства зв'язку», – зазначає у своїй заяві Гордієнко.

За його словами, всі матеріали справи були передані до ГПУ, однак через певний час у розслідуванні справи намітилось затягування. Зокрема, тодішній міністр фінансів, а нині – радник Яценюка Олександр Шлапак подав до суду позов проти акту перевірки Генпрокуратурою за справою проти Януковича і екс-міністра фінансів Колобова. А пізніше уряд відмовився висувати претензії до компанії-набувача майнових прав «Укртелекому» і питання було «спущене на гальмах», переконує чиновник.

Гордієнко звернувся до Генпрокуратури з проханням перевірити діяльність уряду, а до Президента – взяти це питання на контроль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: