Студенти допомагають «Київпастрансу» розібратися з пасажиропотоком

Читать на русском

В рамках співпраці КМДА зі Світовим банком студенти-волонтери проводять вимірювання пасажиропотоку наземного транспорту столиці.

Дослідження стартувало 10 березня і триватиме місяць, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду. Київ».

Відповідні заміри на трамвайних, тролейбусних та автобусних маршрутах міста роблять студенти-добровольці. Для цього вони вносять дані про кількість пасажирів на зупинках громадського транспорту у спеціальну базу, за результатами чого міська влада отримає дані про реальний пасажиропотік. На основі них Світовий банк розробить рекомендації щодо оптимізації транспортної мережі Києва.

«Ми побачимо, які маршрути заповнені, які незаповнені, яку кількість пасажирів перевозять і як це можна оптимізувати. Цей проект – черговий крок на шляху розроблення нової транспортної моделі міста», – розповів керівник Дирекції з питань транспортної інфраструктури Київського інвестиційного агентства Олександр Кубраков.

У розвиток транспорту столиці Світовий банк інвестує грант у розмірі 500 тис. дол. Після закінчення досліджень відбуватиметься формування портфелю інвестиційних проектів на найближчі 5 років, пояснив Кубраков.

Нагадаємо, 14 березня в Київській міській адміністрації повідомили, що на ремонт столичних доріг необхідно 1,5 млрд грн, але коштів на це в бюджеті міста немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: