Захарченко планує захопити всі міста, де проходив «референдум»

Читать на русском

Лідер бойовиків Олександр Захарченко планує продовжити захоплення населених пунктів Донбасу, де проводився так званий «референдум».

Про це він заявив на прес-конференції у Дебальцевому, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Ми повинні зайняти всі наші міста, де проходив референдум, а далі вже політично співпрацювати (з Україною), як рівні партнери», – заявив Захарченко.

Захарченко також додав, що незадоволений законопроектом про особливий статус Донбасу.

В свою чергу, Петро Порошенко заявив, що місцеві вибори на Донбасі проходитимуть виключно за українським законодавством. Він також додав, що Київ буде мати справу лише з легітимно обраними за українським законодавством представниками Донецька та Луганська.

«Позиція української сторони така, що ми будемо мати справу з представниками Донецька і Луганська, які будуть обрані легітимно, за українським законодавством, в процесі, який буде чітко відповідати міжнародним стандартам, в тому числі стандартам БДІПЛ/ОБСЄ, на виборах, які будуть визнані всім цивілізованим світом», – заявив Порошенко.

Нагадаємо, так званий «референдум» про самовизначення у Донецькій і Луганській областях відбувся 11 травня 2014 року. Він не був визнаний жодною країною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: