Україна закуповує вугілля у терористів?

Читать на русском

У ДНР стверджують, що розпочали поставляти вугілля на територію України і вже відправили перші п'ять тисяч тонн.

Про це заявив «заступник міністра вугілля та енергетики ДНР» Олександр Потапенко, повідомляє інформресурс сепаратистів ДАН, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Кореспондент».

«Вчора наші залізничники на «Центренерго» повезли п'ять тисяч тонн і отримали за це гроші – 5 млн гривень передоплати, сьогодні відправили 29 вагонів другим траншем. До вечора очікуємо 10 млн гривень передоплати за цим траншем», – заявив Потапенко.

За словами Потапенко, на складах зібралося більше шестисот тисяч тонн вугілля як енергетичного, так і коксівного.

«Ми взяли на себе обов'язки, поки з «Центренерго» не визначені розрахунки, будемо жити за рахунок цих грошей (перерахованих за передоплатою – ред.). Плануємо обсяг роботи з цієї компанії близько 100 тисяч тонн – це десь в межах 130 млн», – заявив Потапенко.

Офіційних коментарів з боку «Центренерго» чи Міністерства енергетики та вугільної промисловості немає.

На окупованих сепаратистами територіях Донбасу знаходяться близько 60% шахт України. Багато з них в ході бойових дій були закинуті або затоплені та припинили функціонувати. У той же час під контролем сепаратистів виявилися склади з вугіллям, за деякими оцінками, з чотирма мільйонами тонн видобутого вугілля.

Нагадаємо, система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала обіцянку віце-прем'єр-міністра В'ячеслава Кириленка, який заявив, що Україна не буде закуповувати вугілля із окупованих територій Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: