ФБР допоможе Шокіну реформувати Генпрокуратуру

Читать на русском

Міністерство юстиції США і американське ФБР допоможуть Україні в питанні реформування Генеральної прокуратури.

Про це повідомив посол США Джеффрі Пайєтт, підписуючи в п'ятницю угоду про співпрацю у сфері безпеки з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УП».

За словами Пайетта, «Генпрокуратура перетворилася на чорну діру корупції та зловживань при Януковичі» і потребує реформування. «Міністерство юстиції та ФБР готові працювати з новою командою Генпрокуратури і ця угода надає правову основу для цієї співпраці», – заявив він.

Американський посол також додав, що США очікують і готові підтримувати діяльність Антикорупційного бюро.

У свою чергу, глава українського МВС Арсен Аваков проанонсував створення найближчим часом єдиного українського поліцейського спецпідрозділу по аналогії американського SWAT. «Цей підрозділ буде називатися Корпус оперативної раптової дії (КОРД). Ми готові найближчим часом представити концепцію його створення», – сказав він.

Міністр також додав, що у вівторок Верховна Рада повинна дати дозвіл на початок тривалих навчань української Національної гвардії та Збройних сил США. «Уряд США дав дозвіл, і якщо за це проголосує ВР, ми вже з наступного тижня будемо мати регулярну участь збройних сил США разом з нашими гвардійцями на тривалих навчаннях, що проводяться в місті Яворів Львівської області», – повідомив Аваков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: