У 163 млн грн прикордонникам обійшлася «Стіна», але ще не кінець

Читать на русском

Державна прикордонна служба України вже використала 163 млн грн для проекту «Стіна».

Про це заявив помічник голови Держприкордонслужби, глава прес-служби відомства Олег Слободян сьогодні на брифінгу у Києві, пише «Слово і Діло» із посиланням на «РБК -Україна».

«Наприкінці року Державна прикордонна служба отримала 235 млн для реалізації проекту інженерного облаштування українсько-російського кордону і адміністративного кордону з тимчасово окупованою АР Крим. Із цих коштів було використано 163 млн», – повідомив Слободян.

За його словами, виділені кошти спрямували на облаштунок позицій Держприкордонслужби на смузі безпеки на лінії бойових зіткнень.

Слободян додав, що прикордонники підготували близько 50 блокпостів, забезпечили місця проживання особового складу, інженерне облаштування власних позицій та купили станції зв'язку.

В цілому на українсько-російському кордоні створено більше 137 км протитанкових ровів, більше 86 км інженерних огорождень, понад 1 тис. км контрольно-послідовних смуг відновлена.

«Загалом, на даний момент, на поточний рік передбачено 300 млн грн для виконання першої черги інженерних робіт. Перший транш у розмірі 30 млн очікуємо в березні місяці. Щойно кошти надійдуть і дозволятиме погода, активна фаза інженерних робіт відразу ж поновитися», – повідомив посадовець.

Зазначимо, український політолог Віктор Небоженко висловив думку «Слову і Ділу» про те, що «Стіна» не буде вагомим аргументом для України у випадку агресії Путіна, але «з'їсть» мільярди бюджетних коштів.

Як повідомлялось раніше, Арсеній Яценюк мав намір залучити до будівництва «Стіни» 40 тисяч переселенців з Донбасу, а також пообіцяв продовжити реалізацію проекту.

Нагадаємо, проект реального розмежування між РФ та Україною вперше презентував прем'єр-міністр України 3 вересня минулого року на засіданні Кабміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: