Яценюк хоче до кінця 2015 року вирішити питання енергоефективності будинків

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у четвер у Києві під час звіту діяльності уряду за 100 днів повідомив, що однією з ключових задач до кінця 2015 року є вирішення питання енергоефективності та утеплення будинків.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Ми до кінця року повинні зробити кілька речей: перше – завершити бюджетну децентралізацію…, друге – енергоефективність та утеплення будинків і третє – заміна газових котлів на будь-які інші енергоефективні котли, під що уряд виділяє кошти», – сказав Яценюк.

Такої ж думки щодо енергоефективності і віце-прем'єр міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

У своєму звіті він підкреслив, що «зусилля уряду направлені на те, щоб українці могли менше витрачати коштів із сімейного бюджету на споживання природного газу».

За його словами, в уряді готується постанова про 30% компенсації на утеплення індивідуальних будинків та 40% на утеплення багатоповерхових будинків.

Крім того, як повідомив Зубко, Кабміном розроблений додатковий інструмент, який вже працює – це компенсація 20% на придбання негазових котлів.

На программу утеплення будинків уряд виділив 350 мільйонів гривень.

«Ми очікуємо додаткове залучення з приватного сектора на ці гроші 1,3 мільярда, а це додаткове створення робочих місць, підтримка малого і середнього бізнесу, випуск будівельних матеріалів і т.п...», – зазначив віце-прем'єр міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: