Завтра Україна почне переговори з реструктуризації зовнішнього боргу

Читать на русском

Завтра Міністерство фінансів розпочне переговори із зовнішніми кредиторами України щодо реструктуризації зовнішнього державного боргу нашої країни.

Про це заявила очільниця Мінфіну Наталя Яресько, пише «Слово і Діло».

Такому рішенню сприяло рішення Міжнародного валютного фонду про виділення Україні фінансової допомоги у розмірі 17 млрд дол. протягом 4 років, майже третина з яких надійде уже першим траншем.

«Цей транш буде використано в тому числі на наповнення золотовалютних резервів Національного банку та здійснення урядом України зовнішніх виплат... Тепер на порядку денному в Міністерстві стоїть потреба зменшити тиск на державні фінанси з боку державного боргу, для чого ми вже завтра розпочинаємо консультації щодо його реструктуризації з нашими кредиторами», – заявила Яресько.

Міністр також додала, що розмір прямих субсидій населенню, направлених на компенсацію підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, становитиме 24,4 млрд грн, а кількість сімей які отримуватимуть таку допомогу зросте з 1 до 4 мільйонів.

«Через надання прямих субсидій на компенсацію наслідків підвищення тарифів на газ та тепло, які зараз складатимуть 24,4 млрд грн. Якщо в 2014 році пряму допомогу від держави отримували близько 1 мільйона українських сімей, зараз її будуть отримувати до 4 мільйонів», – зазначила міністр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: