У МЗС РФ вважають можливим розміщення ядерної зброї в Криму

Читать на русском

Офіційна Москва не виключає розміщення ядерної зброї в Криму.

У МЗС Російської Федерації вважають Крим невід’ємною частиною Росії, через що мають право розміщувати на півострові ядерну зброю, заявив на прес-конференції директор департаменту МЗС РФ з питань непоширення і контролю над озброєннями Михайло Ульянов, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Мені не відомо про те, чи є там ядерна зброя зараз, не відомо про такі плани, але в принциповому плані Росія може це зробити», – сказав він.

Нагадаємо, раніше таку ж думку виказував очільник російського МЗС Сергій Лавров.

На його думку, Крим став частиною РФ, яка відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї має ядерну зброю.

«І держава російська має, відповідно до міжнародного права, всі підстави розпоряджатися своїм легітимним ядерним арсеналом відповідно до своїх інтересів та відповідно до своїх міжнародно-правових зобов'язань», – зазначив міністр закордонних справ РФ.

Зазначимо, не дивлячись на те, що Росія анексувала та окупувала територію Криму, півострів залишається залежним від материкової України. Система народного контролю «Слово і Діло» проілюструвала аналітичні матеріали, підготовлені аналітиками проекту Free Crimea – інформаційного центру опору російській окупації в Криму, з приводу залежності Криму від України навіть через рік після анексії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: