Гройсман навчить депутатів манерам шляхом розробки кодексу поведінки

Читать на русском

Спікер парламенту Володимир Гройсман зареєстрував законопроект про внесення змін до Регламенту Верховної Ради в частині посилення покарання за порушення дисципліни у сесійній залі.

Про це він повідомив сьогодні під час прес-конференції, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу спікера.

Гройсман нагадав, що за бійки у сесійній залі їх ініціатори будуть позбавлятися права брати участь у 15 пленарних засіданнях.

Спікер також зазначив, що такі вчинки народних обранців, як неперсональне голосування, кнопкодавство і бійки, не сприяють підвищенню авторитету парламенту. «Це треба міняти, в тому числі, шляхом розробки кодексу поведінки. Кожен повинен взяти на себе зобов'язання і виконувати їх», – вважає політик.

«Я переконаний у тому, що ми всі, незалежно від фракційної належності, прізвища, статусу маємо запроваджувати відповідальність за такі ганебні явища у Парламенті. Це вищий законодавчий орган країни, це люди, за яких голосує більшість громадян України. Ми маємо бути толерантними, максимально ввічливими, ефективними й відкритими. Все це буде змінювати і якість нашої роботи», – резюмував Гройсман.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: