Порошенко: ми змусили Росію збільшити об'єми прокачки газу

Читать на русском

За підсумками зими Російська Федерація була змушена збільшити об'єми прокачки газу, що призвело до суттєвого падіння ціни реверсного газу для України.

Про це в інтерв'ю «Першому національному» розповів Президент України Петро Порошенко, інформує «Слово і Діло».

«Ми пережили зиму, ми закупили тільки 2 млрд (кубометрів газу – ред.). Остання закупівля – за ціною нижче 300 доларів. І в результаті дійшло до того, що РФ змушена була зробити зараз заявку на збільшення на 68% обсягу прокачування... І сьогодні ми будемо купувати газ по 245 по реверсу», – заявив глава держави.

За даними «Укртрансгазу», у грудні (коли відновилося постачання блакитного палива з РФ), Україна імпортувала 488,106 млн кубів російського газу, у січні – 920,314 млн, в лютому – 924,311 млн.

Разом з тим, 5 березня віце-президент Європейської комісії з енергетичних питань Марош Шефчович заявив, що не бачить на даний момент можливостей збільшити реверсні поставки газу з Європи до України.

Цікаво, що трохи менше року тому, 2 квітня, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запевнив, що рівень реверсних поставок газу в Україну становитиме близько 20 млрд кубометрів на рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: