Обама відклав питання постачання зброї до України ще минулого місяця

Читать на русском

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама прийняв рішення поки не постачати летальну зброю в Україну ще в лютому, після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це в інтерв'ю інформаційні агенції «Associated Press» розповів посол ФРН в у США Петер Віттіх, пише «Слово і Діло».

За його словами, Меркель і Обама дійшли згоди, що потрібно «дати більше простору дипломатичним та політичним зусиллям». Лідери двох країн єдині в думці, що не потрібно забігати наперед із поставками смертоносної зброї. Остаточне ж рішення у Вашингтоні досі не прийняте.

Разом з тим, поступово зростає кількість конгресменів, що підтримують негайний початок постачання зброї в Україну. На думку спікера палати представників Джона Бонера, з моменту підписання Мінських угод проросійські сепаратисти тільки зміцнили свої позиції.

Також у США планують вже на початку наступного тижня розгорнути у Східній Європі контингент із близько 3 тисяч американських військових, заручившись підтримкою європейських партнерів по Північноатлантичному Альянсу. «Україна не є членом НАТО, але інші народи в цьому районі, такі, як Естонія, Латвія і Литва, є союзниками по НАТО», – пояснюють таке рішення в «Associated Press».

Між тим учора стало відомо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала ідею створення об'єднаної армії Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: