В Європі активно обговорюють ідею створення армії ЄС

Читать на русском

Офіційний представник уряду Німеччини Крістіана Віртц повідомила, що канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала ідею створення європейської армії.

Про це пише Кореспондент, посилаючись на заяву Віртц, слова якої цитує агентство DPA.

Зокрема, як зазначається у тексті поширеної заяви офіційного представника уряду Німеччини, Ангела Меркель вважає, що в Європі має бути поглиблене військове співробітництво. На думку канцлера, це проект майбутнього. 

Відзначимо, що подібну ідею щодо створення єдиної армії для захисту своєї безпеки озвучила у недавньому інтерв'ю радіостанції Deutschlandfunk міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн, а голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер назвав таку армію інструментом відстоювання інтересів Європи.

«Це показує, що через 70 років після Другої світової війни мир в Європі, в Європейському союзі стоїть на твердій основі, і ми крок за кроком встановлюємо альянси між країнами, особливо в політиці безпеки. За таким «переплетенням» армій з перспективою коли-небудь мати європейську армію, на мою думку, майбутнє», - розповіла міністр оборони ФРН.

Слід підкреслити, що підтримку відповідної ініціативи також уже озвучив президент Фінляндії Саулі Нііністе та міністр оборони країни Карл Хаглунд. Хоча за словами останнього, не факт, що на це погодяться всі держави, що входять до ЄС. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: