Україна розмовлятиме тільки з переможцем виборів на Донбасі

Читать на русском

Україна буде розмовляти з представниками Донбасу, яких вибере населення регіону під час законних виборів у Луганській і Донецькій областях.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

У той же час в українському МЗС підкреслили що з так званими польовими командирами вести діалог ніхто не збирається. «Для цього є вибори, і той, хто буде обраний (навіть Плотницкий або хто завгодно інший законно обраний), представлятиме регіон і буде брати участь у подальшому політичному процесі», – пояснили в Міністерстві.

«А підсовувати якихось російських громадян або найманців і робити з них лідерів Донецька і Луганська – це несправедливо», – додав Пристайко.

За його словами, вибори на підконтрольних «ДНР» і «ЛНР» територіях можуть відбутися тільки після відведення звідти озброєння і військ.

Як відомо, перший етап відведення важких озброєнь з лінії розмежування на Донбасі українські військові почали 26 лютого, а сьогодні ВСУ завершили вже четвертий етап відведення важкої артилерії, зокрема, були відведені РСЗВ «Ураган».

На початку березня бойовики заявили, що вже завершили відведення свого важкого озброєння. Однак українські силовики говорять, що насправді сепаратисти перегруповують свої сили для нанесення нових ударів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: