Демчишин про контракти з РФ: продаючи електрику в Крим, Україна заробляє

Читать на русском

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин стверджує, що за рахунок курсової різниці Україна не лише не втрачає, але й заробляє на поставках електроенергії до Криму.

Про це він заявив на брифінгу 6 березня, пише «Слово і Діло».

«Продаючи рубль по досить адекватній ціні, ми поставляємо на даний момент по 3 рублі (за кіловат-годину – ред.) без НДС, це сьогодні приблизно 5 центів. Тобто, як мінімум не в збиток, а більше того, в залежності від курсових моментів, це може бути ще й суттєвий прибуток», – заявив Демчишин, пояснюючи механізм продажу електроенергії до Криму.

Нагадаємо, відповідно до підписаних міністром контрактів, Україна виступає у ролі посередника між Росією та окупованим Кримом, закуповуючи електрику в РФ та продаючи її до республіки.

Раніше Демчишин уже говорив, що не згоден зі звинуваченнями, які висувають проти нього щодо підписаних контрактів по «Укрінтеренерго» по більшості пунктів. Також він заявив, що на сьогодні імпорт електроенергії в Україну – вимушений крок, від якого уряд відмовиться, як тільки буде така можливість.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: