Для отримання кредитів уряд імітує реформи – експерт

Читать на русском

Уряд імітує реформи для отримання швидких міжнародних кредитів.

Про це заявив директор аналітичного центру «Експертна рада» Іскандер Хісамов, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини».

За словами експерта, такі непопулярні заходи, як бюджет, пенсії, підвищення газових тарифів і стабілізація гривні, мотивовані бажанням отримати черговий транш від МВФ,

«Без кредиту МВФ, як нам популярно пояснили начальники, неможливо прожити і потрібно піти на те, на що кілька поколінь представників української влади не наважувалися. Арсеній Яценюк анонсував поправки, ініційовані МВФ, як пакет реформ. Але жодними реформами там, звичайно, не пахне», – сказав Хісамов.

Він також зазначив, що одночасно з підвищенням тарифів на газ, теплову енергію та електрику необхідно було представити і запустити комплексну програму з реформування ЖКГ.

«При оптимізації пенсійних витрат Кабмін також повинен був прийняти рішення, спрямовані на реформування пенсійної системи в цілому. Однак нічого цього не було зроблено», – додає Хісамов.

Потрібно дати комплекс рішень, говорить Хісамов, поставити певні завдання, а не просто говорити, що в 2016 році жити стане краще. «На жодні реформи це не тягне, а тягне на судомні рухи для того, щоб швиденько отримати гроші», – резюмує політолог.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: