Абромавичус та Демчишин – кандидати на звільнення – ЗМІ

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко і прем'єр Арсеній Яценюк склали список з дев'яти осіб, яких планують відправити у відставку.

Про це повідомляє INSIDER з посиланням на джерела в Адміністрації Президента і Верховній Раді, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

Як зазначається у статті, серед кандидатів на звільнення віце-прем'єр з інфраструктури і транспорту Валерій Вощевський, його колега, який відповідає за регіональний розвиток Геннадій Зубко, а також міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус, міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко і міністр енергетики Володимир Демчишин.

Планують звільнити міністрів після 11 березня, коли рада директорів МВФ повинна прийняти рішення, чи відкривати Україні нову кредитну лінію в розмірі $ 17,5 млрд.

Як повідомляє джерело, у Президента також є заява про звільнення за власним бажанням глави НБУ Валерії Гонтарєвої. Прізвища тих, хто замінить уряд і главу НБУ, поки що не називають.

Відомо тільки те, що в Кабміні знову з'явиться перший віце-прем'єр. Попередньо на цю посаду узгоджений Ігор Кононенко, перший заступник голови фракції «БПП», друг і бізнес-партнер Порошенко.

Крім того, зазначає джерело, нових керівників отримають великі держкомпанії,зокрема «Укрзалізниця», а в деяких областях зміняться губернатори.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: