На Європейській площі може вирости «висотка Табачника»?

Читать на русском


У самому серці столиці, на Європейській площі, заплановане будівництво 48-поверхового готельно-офісного центру.

Забудовника ділянки, що знаходиться одразу за готелем «Дніпро», пов'язують із колишнім міністром освіти України Дмитром Табачником, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду Київ».

Так, 2 березня на сайті Київради з'явився проект рішення про поновлення договору КМДА з ТОВ «Грааль». Предметом угоди є оренда земельної ділянки за адресою Хрещатик, 5в.

Ділянка площею 0,0442 га надається підприємству у 7-річну оренду «для будівництва, експлуатації та обслуговування готельно-офісного центру «Столичний». Додамо, що інвестиційний конкурс мерії на зведення будівлі ТОВ «Грааль» виграло ще в 2003 році, однак через бюрократичні складнощі увесь цей час підприємці займалися оформленням документів на ділянку.

Як пише «Українська правда Київ», свого часу ТОВ «Грааль» був у списку співзасновників ключових компаній з орбіти Михайла Табачника, брата колишнього міністра освіти України.

Про те, як зміниться архітектурний ансамбль і Європейської плоші, і Майдану Незалежності після зведення будівлі, свідчать варіанти ескізів з її проектної документації.


Нагадаємо, у грудні минулого року мер Києва Віталій Кличко заявив, що міськадміністрація зноситиме всі будівлі, що не мають відповідних дозвільних документів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: