Кіхтенко: уряд припинив фінансування навіть не окупованих бойовиками міст

Читать на русском

Рішенням про відключення від системи Держказначейства 50 населених пунктів Донецької області, що вступило в дію сьогодні, Кабінет міністрів позбавив фінансування не лише ті населені пункти, що контролюються терористами, але й ряд міст та районів, котрі перебувають під контролем української влади.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Донецької ОДА.

«Це призвело до того, що відсьогодні в українських Авдіївці, Дзержинську, Світлодарську та інших містах та селах повністю припинилось бюджетне фінансування. Тобто контрольовані нами населені пункти фактично залишились без засобів до існування», – розповів голова обласної адміністрації Олександр Кіхтенко.

Губернатор направив прем'єр-міністру листа з проханням невідкладно виключити з переліку населених пунктів, де фінансування було припинене, прифронтові міста та села, які не перейшли під контроль бойовиків. Так само Кіхтенко просить Київ законодавчо врегулювати питання переселенців з територій, що не є окупованими, однак потенційно небезпечні для проживання.

Нагадаємо, на початку лютого губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко поскаржився, що Агентство з відновлення Донбасу досі існує тільки на папері. Раніше він також неодноразово заявляв, що уряд значно недофінансовує потреби регіону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: