У США підрахували, скільки російських військових воюють на Донбасі

Читать на русском

За оцінками військових США, на сході України близько 12 тисяч військовослужбовців із Росії.

Російські війська в Україні складаються з військових радників, операторів передових різновидів озброєнь і особового складу фронтових військ. Про це заявив командувач військ США в Європі генерал-лейтенант Бен Годжес, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свободу».

За словами американського генерала, якщо Сполучені Штати нададуть Україні зброю, це збільшить ставку для президента Росії Володимира Путіна.

«Коли (російські) матері будуть бачити, як їхні сини повертаються додому мертвими, коли ціна (вторгнення) буде зростати, внутрішня підтримка (Путіна) почне скорочуватися», – сказав Годжес.

Щодо різновидів зброї, то Годжес наголосив, що Україна потребує розвідувальних даних, засобів для придушення ворожих вогневих засобів і «того, що зможе зупинити російський танк».

Підтримав надання зброї Україні і один чільний американський командувач, голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Мартін Демпсі. Він переконаний, що Вашингтон має розглянути можливість надання Україні озброєнь через союз НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: