В Генштабі нехтували даними про оточення Дебальцевого – ЗМІ

Читать на русском

Командування силами антитерористичної операції регулярно доповідало про можливість кризи під Дебальцевим, однак у Генеральному штабі ЗСУ цими даними нехтували.

Про це на своїй сторінці у Facebook доповідає журналіст Юрій Бутусов, до рук якого потрапило рішення комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони з розслідування дій українських військових в районі Дебальцевого, передає «Слово і Діло».

Як свідчать покази командувача сектором «С» полковника Тарана, «українське командування з самого початку передбачало можливість кризи в районі Дебальцевого і в повному обсязі інформувало Генеральний штаб про оточення в районі Логвинового. Доповіді йшли кожен день».

До 5 березня робоча група парламентського комітету має вивчити та зробити висновки на основі документів, зокрема, доповіді командування про склад і чисельність сил, що утримували плацдарм, стан інженерного оснащення лінії фронту, непроведення правоохоронцями зачистки Дебальцевого, затвердження планів відведення військових з Дебальцевського напрямку та аналізу ефективності їх виконання.

Крім того, робоча група вивчить, як відбувався процес інформування Президента та засобів масової інформації про стан справ на Дебальцевському напрямку. Не обійдуть увагою депутати і питання забезпечення захищеним зв'язком військових підрозділів, що також могло стати причиною поразки українських військових.

Нагадаємо, 10 лютого в коментарі «Слову і Ділу» екс-нардеп Олесь Доній заявив, що начальник Генерального штабу Муженко може стати наступним у «черзі» на звільнення після генпрокурора Яреми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: