Зміни в пенсійному законодавстві ускладнять ситуацію з бюджетом

Читать на русском

Зміни в пенсійному законодавстві аморальні і тільки посилять складну ситуацію з бюджетом.

Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Zn.ua».

Фракція «Батьківщина» відмовилась голосувати за ухвалення законопроекту №2212 про внесення змін у пенсійне законодавство. А саме за поетапне підвищення на 5 років пільгового пенсійного віку для жінок та збільшення страхового стажу для осіб, які мають право на пільгову пенсію.

Крім того, депутати від «Батьківщини» не згодні з тим, що пенсії працюючим пенсіонерам будуть виплачувати в розмірі 85 відсотків, але не менш 1423 гривень. Зокрема Юлія Тимошенко вважає, що були і більш логічні шляхи збалансування бюджету.

«Ми вважаємо це аморальним. Ми запропонували інші - більш логічні, більш професійні шляхи збалансування бюджету», - заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, 2 березня Верховна Рада прийняла зміни до державного бюджету на 2015 рік. Парламент збільшив доходи держбюджету-2015 на 22 млрд гривень до 498,150708 млрд гривень і видатки на 35 млрд до 563,240031 млрд гривень.

У змінах до держбюджету передбачене збільшення видатків на субсидії для компенсації збільшення тарифів на енергоносії на 12,5 млрд гривень, на 2,9 млрд гривень на допомогу переселенцям із зони АТО, а також виділення 300 млн гривень на компенсацію відсотків за кредитами аграріїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: