Гонтарєва не писала заяву про відставку – Нацбанк

Читать на русском

У НБУ спростували інформацію щодо звільнення Валерії Гонтарєвої. 

Гонтарєва перебуває на своєму робочому місці і не писала жодних заяв на звільнення. Про це повідомила представник управління зв'язків зі ЗМІ Нацбанку Інна Гордієнко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Звісно, це все на рівні чуток. Це чергова інсинуація. Ми чутки, в принципі, не коментуємо, бо це чутки. Вона (В. Гонтарєва – ред.) перебуває на робочому місці, провела чергову зустріч з банкірами. Перед цим у неї була зустріч з міністром економіки. Тому вона працює в абсолютно робочому режимі. І ми все це спростовуємо», – розповіла Гордієнко.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилась інформацію про те, що голова НБУ написала заяву про відставку. Про це повідомив журналіст «Українського тижня» Денис Казанський.

«Гонтарєва написала заяву на звільнення. Сьогодні Рада голосуватиме», – повідомив Казанський.

Як зазначалось, 2 березня Верховна Рада прийме звернення до Президента України з проханням ініціювати звільнення голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої, повідомили власні джерела в парламентській коаліції.

Адже по закону, єдиним, хто може ініціювати відставку голови Нацбанку, є Президент України. Тому в коаліції прийнято рішення офіційно прийняти звернення до глави держави із закликом невідкладно ініціювати цей процес.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: