Якщо ВР не підтримає зміни до бюджету, уряд може піти у відставку

Читать на русском

Верховна Рада має розглянути зміни до державного бюджету та інших законопроектів, ухвалення яких є умовою отримання кредиту від МВФ.

Про це йдеться у статті на «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Як зазначається, ухвалювати доведеться непопулярні рішення, а саме зменшення пенсій пенсіонерам, що працюють, на 15%. Загалом Верховна Рада має розглянути сім законопроектів: крім змін до бюджету, податкового та бюджетного кодексів має бути розглянуто й три законопроекти, які передбачають зміни до законів про пенсійне забезпечення.

Однак деякі депутати вже говорять про небажання підтримувати дані законопроекти, а саме представники двох фракцій зі складу більшості – «Батьківщини» та «Радикальної партії».

«У тому вигляді, в якому зміни до бюджету є зараз, наша фракція підтримувати не буде. Ми висунули низку пропозицій, комітети мають їх опрацювати й узгодити – і все це збереться о 16.00. Говорити, чи ми їх підтримаємо о 16.00, будемо тоді, коли ми їх побачимо», – каже член фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук.

В свою чергу деякі політики говорять, якщо необхідні для отримання кредиту МВФ законодавчі зміни не будуть ухвалені, то можлива відставка уряду.

«Якщо зміни до бюджету не ухвалюються, то, думаю, може бути одразу й відставка уряду. Бо бюджет – це основний закон. Його неухвалення свідчить про наявність кардинальних протиріч, які не можна в рамках коаліції вирішити», – припускає член фракції «Народного фронту» Олег Медуниця.

Політичний експерт Євген Магда переконаний, що вирішальною буде позиція двох найбільших фракцій парламентської більшості – «Блоку Петра Порошенка» та «Народного фронту».

«Бути в коаліції – це також мистецтво. Якщо вони не зможуть ухвалювати непопулярні рішення, але потрібні Україні, то термін придатності цього парламентського скликання швидко спливатиме», – каже він.  

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: