Кримська «влада» вже націоналізує майно Порошенка

Читать на русском

У Севастополі націоналізували завод Президента України Петра Порошенка «Севморзавод».

Таке рішення було прийнято на засіданні самопроголошеного уряду Севастополя, повідомляється на офіційному сайті, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Вести».

Аргументацією для таких дій називають стратегічну важливість заводу і недоцільність його перебування в приватних руках.

«Все майно, яке знаходилося в Севастополі,  воно і було севастопольським, державним. Завтра розпочнеться інвентаризація всього майна. З понеділка почне реєстрацію підприємство – уже державне унітарне «Севморзавод». Я вже оповістив відповідні структури, і будемо робити все, щоб цей «Севморзавод» відродити. Сьогодні потрібно просто зайти туди і зрозуміти, що там діється – які договірні відносини, кому що в оренду здавалося, чиє майно, що розкрадено, що ні. Що взагалі там можна робити. Ми до цього інвентаризацію не проводили, але обстановку в цілому знаємо», – сказав так званий губернатор міста Сергій Меняйло.

Нагадаємо, раніше самопроголошений парламент окупованого Криму прийняв рішення націоналізувати майно Ігоря Коломойського в Криму. Зокрема, мова йде про 65 гектарів землі олігарха.

Крім того, 27 лютого самопроголошена Держрада Криму націоналізувала майно Ялтинської кіностудії, українського оператора мобільного зв'язку «Київстар» та телекомунікаційної групи Vega, ПАТ «Кримзалізобетон», який пов'язують з екс-нардепом Андрієм Сенченком (Сімферополь), ПАТ «Бухта Двуякорная» (Феодосія) , ТОВ «Керченський морський порт «Камиш-Бурун», а також ЗАТ «Аеробуд» (Ялта).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: