Для росіян змінили правила в’їзду в Україну

Читать на русском

Відповідно до постанови КМУ від 30 січня 2015 зупинено дії окремих положень Угоди між Урядом України та РФ про безвізові поїздки. З 1 березня 2015 для в'їзду в Україну росіянам потрібен закордонний паспорт.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УНН

«З 1 березня громадяни Російської Федерації будуть в'їжджати в Україну за закордонними паспортами, а діти до 14 років повинні бути вписані в закордонний паспорт батьків або слідувати за своїм закордонним паспортом», - повідомляють у Держприкордонслужбі.

В іншому випадку за пред'явленням внутрішніх паспортів, росіянам буде відмовлено у в'їзді в Україну.

Всі громадяни Росії, які до 1 березня прибули на територію України, виїжджатимуть на підставі документів, за якими вони в'їхали.

Крім того, розглядається питання про введення для жителів прикордонних регіонів РФ перетину російсько-українського державного кордону виключно в міждержавних і міжнародних пунктах пропуску на підставі закордонних паспортів і обмеження строку їх перебування на території України 90 днів протягом 180 днів з дати першого в'їзду

Нагадаємо, 20 березня нардеп Сергій Соболєв пообіцяв, що для російських громадян буде запроваджено спеціальний режим реєстрації.

Відзначимо, що з 1 січня на територію Російської Федерації у цивільних паспортами можуть в'їжджати тільки громадяни країн-членів Митного союзу - Білорусі та Казахстану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: