У США можуть прийняти закон, який змусить Обаму озброїти Україну

Читать на русском

Прес-служба Спікера Палати представників Конгресу США Джона Бейнера повідомляє, що під час зустрічі з віце-спікером ВР України Андрієм Парубієм політики обговорили як діяти далі, щоб досягти миру і безпеки  в Україні. У США вирішили розглянути варіант прийняття нового закону, який зобов'яже президента США Барака Обаму надати зброю Україні.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УНН.

«Зустрівся з Спікером Палати представників Конгресу США Бейнером. Він запевнив мене, що Конгрес підтримує надання Україні оборонної зброї, і надалі буде робити все можливе, щоб Президент виконав Акт підтримки свободи України. У цьому питанні повністю солідарні і республіканці, і демократи. Обговорили наступні кроки, зокрема, слухання по Україні та можливості нового закону, що зобов'язує Президента надати зброю Україну негайно», - повідомляє Парубій.

Напередодні Парубій заявив, що в США з питання про надання зброї Україні йдуть дискусії. Противники цієї ідеї вважають, що, надавши зброю, США будуть вважатися однією зі сторін воєнного конфлікту і підвищать рівень напруженості в Донбасі та зведуть нанівець спроби мирного врегулювання.

У коментарі «Слову і Ділу» віце-президент Атлантичної ради України і заступник голови громадської ліги «Україна-НАТО» Олег Кокошинський розповів, що в першу чергу, нам потрібно оборонна зброя, танки БМП, БТР.

«Особливо від Америки потрібні безпілотники високого горизонту. Це дуже сильна зброя проти колон Путіна, яка зможе їх зупинити. Я впевнений, що Путіна зупинять тільки колосальні втрати і сила зброї», - пояснює експерт.

Нагадаємо, кілька днів тому Президент Петро Порошенко відвідав виставку зброї в ОАЕ. За результатами візиту депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко заявив про досягнення домовленостей про співпрацю «в області поставок Україною певних видів озброєнь і військової техніки».

27 лютого стало відомо, що Об'єднані Арабські Емірати заперечують укладення договорів про постачання зброї Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: