Квіташвілі пропонує саджати корупціонерів, як зрадників України

Читать на русском

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі вважає, що людей, які розкрадають державні кошти, у воєнний час потрібно судити за зраду Батьківщини.

«Я щиро вважаю, що сьогодні людину, яка краде гроші у держави, – не має значення, в медичній сфері або оборонній – в будь-якій, потрібно судити не за казнокрадство, а за зраду Батьківщини», – заявив Квіташвілі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За його словами, на сьогоднішній день Україна перебуває у стані війни, «і всі ці гроші вкрадені у військових або у обороноздатності країни». «Це катастрофа, за це потрібно саджати, саджати і саджати», – переконаний міністр. Однак він підкреслив, що такі методи зможуть вирішити проблему лише частково.

«Ми маємо таку систему бюрократії, яка дозволяє чиновникам приймати рішення, виходячи з власних чи корисливих або некорисливих інтересів, тому що немає нормальних зрозумілих правил гри. Якщо цього не міняти, то всі ці арешти будуть тільки напоказ, але реально в довгостроковій перспективі на систему не вплинуть. Це потрібно робити паралельно – по-іншому не вийде», – вважає глава МОЗ.

Водночас, він зазначив, що неможливо вимагати від людей працювати чесно, якщо вони отримують мізерні зарплати, та ще й на тлі девальвації гривні. «Не можна арештовувати лікаря, якому платять 100 доларів, а він повинен приймати рішення, як врятувати людині життя, і за це бере гонорар. Це просто неправильно. Не можна примушувати так працювати!», – зазначив Квіташвілі.

За його словами, за умови забезпечення нормальних умов праці та гідної зарплати можна очікувати, що медики будуть працювати не тільки в містах, але і в селах. «Для лікаря потрібні дві речі: нормальні умови роботи і нормальна оплата праці. Якщо це питання вирішити, то медики з'являться і в селі. У багатьох країнах так робили, так що нічого нового вигадувати не потрібно – потрібно просто брати хорошу, успішну модель і адаптувати до українських реалій», – резюмував міністр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: