У Генштабі стверджують, що армія забезпечена ліками на 88%

Читать на русском

Глава прес-служби Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов заявляє, що українська армія забезпечена ліками на 88%.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Станом на сьогоднішній день військові частини і підрозділи ЗСУ забезпечені медичним майном на 85%. В тому числі ліками – на 88%, перев'язувальними засобами – на 92%, витратними медичними матеріалами – на 83%, медичним обладнанням – на 79%», – сказав Селезньов.

За його словами, зараз відбуваються зміни в закон України про Держбюджет на 2015 рік, яким передбачається збільшити розтрати на закупівлю лікарських засобів та виробів медичного призначення на 100 млн грн.

Крім того, для закупівлі ліків та виробів медичного призначення для армії в Держбюджеті на поточний рік передбачено близько 98 млн грн, з них 47 млн грн – на закупівлю індивідуальних аптечок, інші кошти будуть розподілені між військово-медичними клінічними центрами та госпіталями для самостійної закупівлі необхідного медичного матеріалу.

Селезньов стверджує, у військові медичні установи продовжує надходити благодійна допомога у матеріальному вигляді.

«Станом на сьогодні, заклади військової медицини отримали лікарські засоби та медичне обладнання на загальну суму близько 67 млн грн, а саме ліків і витратного медичного майна на суму понад 36,5 млн грн, медичного обладнання на суму близько 30,5 млн грн», – підсумував глава прес-служби Генерального штабу ЗСУ.

Нагадаємо, раніше в Генштабі повідомляли, що в лікарнях і госпіталях Міністерства оборони знаходяться більше півтисячі українських бійців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: