СБУ оприлюднить факти причетності Суркова до подій на Майдані за тиждень

Читать на русском

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко озвучив нову власну обіцянку, що стосується питання оприлюднення доказової бази у справі про причетність до керівництва групами ФСБ в Україні під час подій Євромайдану помічника Володимира Путіна Владислава Суркова.

Про це «Слово і Діло» повідомляє із посиланням на Українську правду.

Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів, Наливайченко пообіцяв поступово надавати докази причетності Суркова, але зауважив те, що наразі відповідні матеріали знаходяться в Генеральній прокуратурі, а тому будь-яке їх оприлюднення можливе виключно з дозволу слідчих.

«Тобто це не просто заяви, це матеріали слідства. І я думаю, що наступного тижня ми будемо з дозволу слідчих їх поступово оприлюднювати», - повідомив Наливайченко.

В той же час, очільник СБУ також підкреслив, що одним із ключових завдань слідства в даній справі є «з’ясувати, допитати в які дати, з ким зустрічався та що планував» (Ред.: Сурков). Хоча ще вчора, в ефірі телеканалу «1+1» Валентин Наливайченко запевняв у тому, що всі прізвища і дати в'їздів та виїздів відомі.

«В рамках цього провадження є посади, прізвища, копії паспортів, дати їх в'їзду-виїзду, яким зв'язком вони користувалися, в яких приміщеннях знаходилися, як радник президента Путіна Сурков ними керував у Києві», - говорив Наливайченко.

Нагадаємо, що вперше інформацію про причетність Суркова озвучив вчора на церемонії вручення державних нагород родичам героїв Небесної сотні Президент України Петро Порошенко.



ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: