Порошенко – ЄС: не робіть вигляд, що ситуація в Дебальцевому – це норма

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко в ході телефонної розмови з лідерами «нормандської четвірки» заявив про необхідність вироблення чітких гарантій на випадок подальшого порушення Мінських домовленостей.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на Адміністрацію Президента.

Зокрема, як вказується у повідомленні АП, Порошенко під час розмови закликав європейських лідерів та Кремль «не робити вигляд, що те, що відбулося в Дебальцевому, відповідає Мінським домовленостям».

А на випадок подальших спроб порушити домовленості, досягнуті 12 лютого в Мінську, Президент запропонував розробити «чіткі гарантії». Щоправда, зі слів Порошенка зрозуміло, що він покладає таке завдання знову ж таки на ОБСЄ, яка вже довела свою неспроможність вплинути на терористів, зокрема, коли представники моніторингової місії не змогли потрапити в зону бойових дій поблизу Дебальцевого.

Лідери ж «нормандської четвірки» погодились забезпечити представникам Організації з безпеки та співробітництва в Європі «повне сприяння» для доступу передусім в район Донецького аеропорту, Горлівки, Первомайська та Широкіного. Наразі через обстріли в районі цих населених пунктів не починається відведення важкої артилерії та систем залпового вогню.

Крім того, у розмові з лідерами Німеччини, Франції й Росії Порошенко підняв питання миротворчої місії ООН, представники якої мають бути залучені як по лінії зіткнення, так і по міждержавному кордоні РФ і України – на цьому наполягає українська сторона.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: