Завдяки діаспорі на передовій воюють 12 тисяч бійців-рятувальників

Читать на русском

Радник Президента України та голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець заявила, що наразі курс «бійця-рятувальника» проходять 3,5 тисячі курсантів військових училищ.

Про це вона розповіла в коментарі «Слову і Ділу», коментуючи власну обіцянку, зафіксовану системою народного контролю 27 січня.

Загалом за спецкурсом до кінця лютого буде підготовано 3,5 тис. офіцерів у 14 військових навчальних закладах, і частина з них одразу поїде на передову, оскільки цього року в училищах наприкінці лютого якраз буде випуск, уточнила Богомолець.

«На сьогоднішній день таку підготовку вже пройшли понад 700 офіцерів усіх київських училищ, офіцери Житомирської військової академії, офіцери Прикордонної академії Хмельницької, офіцери Військового інституту у Львові і цей розклад у нас розтягнутий на місяць. В 14 військових закладах на сьогоднішній день тренери працюють і ведуть цю чотириденну програму», – розповіла народний депутат.

При цьому, більше 12 тисяч військових та добровольців уже пройшли відповідний курс навчання коштами української діаспори, яка пожертвувала для цього понад 1 млн доларів, каже Ольга Богомолець.

«За кошти української діаспори, яка вже зібрала понад мільйон доларів, понад 12 тисяч бійців на передовій вже підготовлені по цьому курсу бійця-рятувальника, вони фінансують і спонсорують цей курс», – наголосила Богомолець.

Нагадаємо, народний депутат також пояснила «Слову і Ділу», яких помилок припускаються українські медики при реабілітації учасників АТО після бойових психічних травм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: