Обіцяної Кличком програми розвитку транспорту в Києві не буде: немає грошей

Читать на русском

Незважаючи на обіцянку мера Києва Віталія Кличка презентувати нову програму розвитку транспорту в столиці, проект програми не був підтриманий Київрадою через брак бюджетних коштів.

Про це йдеться в листі виконавчого органу Київської міської державної адміністрації від 5 лютого 2015 року на інформаційний запит «Слова і Діла».

Зокрема, в КМДА повідомили, що сам проект програми розвитку транспорту в Києві розроблений, але у зв'язку з обмеженими можливостями міського бюджету не знайшов підтримки для підготовки відповідного проекту рішення Київської міської ради.

Нагадаємо, представити нову програму розвитку столичного транспорту міський голова Києва Віталій Кличко пообіцяв ще 19 червня. «У Києві повинен бути доступний і комфортний транспорт. Створюватимемо всі умови приватним перевізникам, проте перевага буде надаватися комунальному транспорту», – заявив Кличко у червні.

Як відомо, з 7 лютого в Києві почали діяти нові тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті. Так, вартість однієї поїздки в наземному транспорті і фунікулері тепер становить 3 грн, а в метро – 4 грн. Крім того, в КМДА погодили підвищення тарифів на проїзд у маршрутних таксі міста до 5 – 6 гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: