Услід за МВФ, кредит Україні надасть Всесвітній банк

Читать на русском

Протягом 2015 року Всесвітній банк надасть Україні пакет фінансової допомоги у розмірі 2 млрд доларів.

Про це повідомляється на офіційному сайті банку, передає «Слово і Діло».

«Я оголошую, що Світовий банк готовий надати Україні 2 млрд дол. в 2015 році в якості підтримки країні, що зіткнулася з багатьма економічними, фінансовими та геополітичними викликами. Це вкрай важливо для України, яка потребує швидких реформ», – заявив з цього приводу президент Всесвітнього банку Джим Ен Кім.

Кошти будуть направлені передусім на реалізацію соціальних проектів, реформування енергетичного й банківського секторів, боротьбу з корупцією та покращення інвестиційного клімату.

В організації підкреслили, що досягнуті в Мінську домовленості та рішення Міжнародного валютного фонду розпочати чергову програму співпраці з Україною сприятимуть стабілізації ситуації в країні.

Загалом експерти неодноразово заявляли про те, що для зовнішніх кредиторів України рішення МВФ про надання допомоги Україні традиційно є своєрідним «лакмусовим папірцем», що визначає спроможність держави дотримуватися своїх фінансових зобов'язань.

Нагадаємо, вчора в МВФ заявили про надання Україні 17,5 млрд дол. строком на 4 роки. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк одразу заявив, що за умовами угоди між Україною та МВФ ці гроші можуть стати лише частиною суми, яку наша країна отримає в найближчі роки, а загальна сума може скласти 25 млрд дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: