Яценюк розповів деталі угоди з МВФ та яких реформ очікувати

Читать на русском

Україна протягом чотирьох років буде проводити реформи, необхідні для економічної і фінансової стабілізації держави.

Відповідну заяву зробив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк за підсумками переговорів з місією Міжнародного валютного фонду, пише «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «112 Україна».

«Це програма реформ не для МВФ – це програма для реформ в Україні. Метою програми є відновлення економічного зростання. Ми очікуємо, що в разі успішності програми і зупинки російської військової агресії, в 2016 році українська економіка почне зростати», – заявив Яценюк.

За словами прем'єра, програма передбачає боротьбу з корупцією, наведення порядку в енергетичному секторі, оптимізація і скорочення державних витрат, збільшення до 3% ВВП видатків на інвестиції, скорочення апарату державних чиновників, наведення справедливості в пенсійній реформі (в першу чергу йдеться про скорочення та ліквідацію так званих спеціальних пенсій).

Також передбачається допомога малозабезпеченим верствам населення, а саме: виділення 12,5 мільярдів гривень та зміни цін і тарифів.

«Метою програми є також стабілізація банківської системи і валютного курсу. Адже відновлення довіри до України через прийняття чотирирічної програми послужить серйозним фактором для стабілізації валютно-обмінного курсу і об'єктивно сильної банківської системи України», – повідомив Яценюк.

Глава уряду також додав, що в кінці поточного року уряд проведе індексацію грошових доходів населення. «Програма передбачає необхідність індексації або підвищення грошових доходів населення залежно від рівня цін протягом всієї тривалості її дії», – зазначив прем'єр.

«Це ті реформи, яких потребує країна. Саме під ці реформи, викладені в меморандумі між Україною і Міжнародним валютним фондом, наші іноземні партнери будуть давати фінансову допомогу», – резюмував Арсеній Яценюк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: