Переговори в Мінську закінчились. З 15 лютого почнеться перемир’я (оновлено)

Читать на русском

В результаті переговорів «нормандської четвірки» у Мінську підписано документ по комплексу заходів щодо врегулювання ситуації на основі Мінських домовленостей.

Контактна група підписала документ про комплекс заходів, направлених на імплементацію Мінських домовленостей. Припинення вогню має розпочатися 15 лютого. Війська та важке озброєння буде відведено від теперішньої лінії розмежування. Таку заяву зробив президент Росії Володимир Путін, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

За словами Петра Порошенка, сторони домовилися про виведення іноземних військ із території України та відновлення Україною контролю над кордоном. Відповідно до підписаного документу, відновлення контролю України над українсько-російським кордоном почнеться одразу після місцевих виборів і завершиться до кінця 2015 року.

Крім того, Порошенко заявив про досягнення домовленості звільнити всіх заручників протягом 19 днів, а також Надію Савченко.

Як повідомив Президент України, між сторонами на Донбасі буде 50-кілометрова буферна зона без важких озброєнь.

«Супроводжується припинення вогню відведенням важких озброєнь, важкої артилерії калібром понад 100 мм. Було домовлено, що артилерія відводиться на відстань від «мінської лінії» незаконних збройних формувань і фактичної лінії Збройних сил України на 25 км. Тобто, загальна буферна зона буде становити 50 км», – сказав Порошенко в Мінську в четвер журналістам після переговорів за участю лідерів Франції, Німеччини та Росії.

В той же час, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр повідомив, що лідери Путін, Меркель, Олланд і Порошенко не ставили свої підписи під прийнятим в Мінську документом, але запевнили його словами.

Між тим, Президент Франції Франсуа Олланд назвав угоду «полегшенням для Європи і надією для України».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: