Британський політолог розповів, чому США вагається з наданням Україні зброї

Читать на русском

Британський політолог Пол Сандерс назвав ряд причин, що стримують Сполучені Штати Америки у питанні надання Україні зброї.

Перш за все, Вашингтон реально оцінює можливі ризики, оскільки тиск на Росію через Україну може мати протилежний ефект, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини».

Зацікавленість США у долі України не така велика, як у Росії, тож поставки зброї Києву Вашингтон почне тоді, коли в Білому домі та Конгресі зважаться на справді серйозну допомогу Україні. А щодо цього єдиної точки зору за океаном поки що немає.

У Вашингтоні чітко розуміють, що головною проблемою української армії є не погане озброєння, а цілий комплекс системних проблем, як-от погане командування, неякісна військова підготовка, корупція, що за два десятиліття знизили дієздатність ЗСУ.

«Події останнього року яскраво продемонстрували, що українські збройні сили настільки слабкі, що змушені покладатися на допомогу добровольчих батальйонів», – зазначає Сондерс. США вже намагалися розв’язати подібну проблему в Іраку та Афганістані, і повторювати свої помилки в Україні не хочуть.

При цьому протистояння на Донбасі в очах росіян остаточно перетвориться на «антиамериканське», що для США означатиме повномасштабний конфлікт з таким сильним суперником, як Росія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: