Скандальний Печерський суд почнуть «люструвати» через чотири місяці

Читать на русском

Люстрація в Печерському районному суді Києва почнеться в липні поточного року.

Про це повідомили в суді, відповідаючи на інформаційний запит «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

У Печерському райсуді відзначили, що, відповідно до рекомендацій Державної судової адміністрації, пропонується проводити перевірку районних суддів після завершення перевірки в органах ДСА.

«Люстраційний перевірка в ДСА буде проводитися по червень 2015 року. З урахуванням викладеного, а також змісту проміжного висновку Європейської комісії «За демократію через право» щодо Закону «Про очищення влади» та вимог законодавства України відповідну перевірку буде призначено і проведено в період з липня по грудень 2015 року», - уточнили в суді.

Раніше в ГПУ заявляли, що судді Печерського районного суду Києва Ірина Кирилюк, Христина Тарасюк та В'ячеслав Підпалий навмисно перешкоджають у розслідуванні кримінальної провадження щодо масових вбивств на Майдані.

Крім того, ГПУ нещодавно повідомила про підозру судді Печерського райсуду Сергію Вовку, який засудив в 2012 році екс-міністра МВС і нинішнього главу фракції БПП Юрія Луценка.

Також оголосили про підозру судді Печерського райсуду Світлані Волковій, яка відпустила підозрюваного у вбивствах активістів Майдану командира «Беркута» Дмитра Садовника.

Суддя В'ячеслав Підпалий наприкінці листопада минулого року зняв арешт з рахунків Сергія Арбузова - колишнього першого віце-прем'єра Януковича. За фактом прийняття завідомо неправосудного рішення правоохоронці почали розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: