У Порошенка є 4 місяці на запровадження безвізового режиму з ЄС

Читать на русском

Час введення обіцяного Порошенком безвізового режиму спливає в червні, а Верховна Рада лише у квітні збирається провести слухання.

15 квітня Верховна Рада України проведе парламентські слухання «Перспективи запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України», відповідну постанову народні депутати України підтримали 262 голосами, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

За словами Ірини Геращенко, Україна ще має виконати «домашнє завдання» для введення Європейським Союзом безвізового режиму.

«Ми пропонуємо у квітні провести такий моніторинг... Щоб зрозуміти завдання, які стоять перед парламентом, зокрема щодо вдосконалення нашого законодавства у виконанні умов для введення безвізового режиму», – зазначила Геращенко.

У своїй передвиборчій програмі Президент України Петро Порошенко заявив, що доб'ється протягом першого року своїх повноважень встановлення безвізового режиму з Євросоюзом. Зокрема, 2 грудня Порошенко заявив, що вже в травні такий бажаний безвізовий режим буде введено.

«Один з важливих елементів – безвізовий режим з ЄС... Ми обіцяли зробити це в 2015 році.... І хоч розбийся, а цю обіцянку потрібно виконувати, тому вже на Ризькому саміті в травні повинно бути прийняте рішення про надання безвізового режиму для громадян України», – зазначив Порошенко.

7 червня мине рік з моменту обрання Петра Порошенка Президентом України. Тож і у Президента і у Верховної Ради є 4 місяці, щоб виконати всі свої «домашні завдання» і впровадити обіцяний безвізовий режим з ЄС.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: